Installed theme, but gets it in Classic Windows look and Windows Explorer...

*correct me if I selected the wrong Category. Thanks!

EDIT: THE PROBLEM IS SOLVED. I DON'T KNOW HOW TO DELETE THIS QUESTION...

As the title suggests, I downloaded this theme Windows 7 Mac from your site ( http://windows7themes.net/windows-7-mac-theme.html ) . Then, while referring to some of your tutorials, I made a side-by-side instructions list for my convenience, thus so:


1. Go to C:\Windows\system32 and backup uxtheme.dll, themeui.dll and themeservice.dll

2. Download Universal Theme Patcher for Windows

3. Open program, patch all files

4. Copy your theme to C:\Windows\Resources\Themes in the format:

[Theme-name in a Folder]
[Theme-name.theme]

5. Backup-and-replace necessary system files provided in theme folder

After this I noticed I was experiencing problems in viewing Windows Explorer (only the top part, with the Previous, Next, Address and Search buttons were visible but non-responsive).

Most of the theme seemed to have taken effect, but only in terms of colour, not look. The look had changed to Windows Classic.

I have no idea what I'm able to do now, because I can't view Windows Explorer. I can't seem to set pre-loaded themes like Aero in hopes of a functioning Windows Explorer, either...everything else is working (though still in the Classic Windows + some of the theme's look)as usual though.

Here's a list of the system files I replaced:

ExplorerFrame.dll (in SysWOW64)

ExplorerFrame.dll

shellstyle.dll

 

...and the ones I added (that were inside the theme's folder):

shellstyle.dll.mui

Dark7mix.msstyle.mui

q-2.4.msstyles

 

I hope you can help me! :< Thanks for reading!

 

EDIT: I was able to do a system recovery, thus eliminating the Windows Explorer problem but still how do I get the theme properly installed? Thanks.

0
asked Aug 7, 2013 in Installation by anonymous
edited Aug 10, 2013

Please log in or register to answer this question.

...